Pages

Saturday, January 21, 2012

kek lapis cheese with coklat

sekarang cik lyanna nak tukar profesion..dr kje kat ofis..nak jd chef pulak..chef ni part time jea..ok puan2..tuan2..hari ni..fifi fairuz fuyyo..eh tue rancangan lain la..chef x bertauliah cik lyanna nak share satu resipi favourite ngan uollss..nama resipi tengok tajuk di atas ye..enjoy..

bahan2 :

500 g cream cheese
10 ml susu segar
1/2 cawan gula halus
1 bungkus biskut marie coklat
250 ml susu segar suam *
1/2 sudu kecil nescafe* (* campurkan)
coklat almond

cara2 :
1. pukul cream cheese dan gula hingga sebati, masukkan susu cair 10ml sedikit demi sedikit hingga sebati.
2. alas tin dgn plastik / kertas minyak, celup biskut ke dalam susu yang telah dicampur nescafe selama i saat dan susun kedalam tin / loyang, taburkan coklat almond dan ratakan, kemudian letak cream cheese dan ratakan lagi.
3. ulangi dengan lapisan biskut dan coklat dan di selang seli dengan lapisan cheese.terpulang nak buat berapa lapis pon.
4. akhir sekali tabur biskut meri yang telah di hancurkan tekan kek supaya mampat dan sejukkan 6 jam sebelum dipotong..tadaa..mudahkan..selamat mencuba..